Welkom bij Meijer Zorgbeheer
   
 
 

Gepubliceerd in De Koerier (december 2007):

ZORG BIJ LEVEN EN DAARNA

Doodeng of doodgewoon?

Is een overlijden doodeng of doodgewoon? Je zou kunnen zeggen dat de waarheid ergens in het midden ligt. Het is niet doodeng maar zal ook nooit doodgewoon worden.
Wel zal er op enig moment over nagedacht moeten worden. In de wet op de lijkbezorging staat: "dat er zoveel mogelijk gevolg moet worden gegeven aan de wensen van de overledene". Je zult dan echter wel moeten weten wat je zoal kunt wensen en dan moeten de nabestaanden wel van die wensen op de hoogte zijn.

Bij een begrafenis of crematie(dit kan al een wens zijn) komt tegenwoordig meer kijken dan het regelen van de koffie en de cake. Tot een aantal jaren geleden was het uitvaartgebeuren standaard. Er lag een protocol en zo werd het geregeld. De uitvaartverzorger kon aan de slag zonder veel bijzondere wensen. Nu zijn er veel meer keuzemomenten. Veel mensen willen er een persoonlijke noot aan toevoegen. Zodat ze er alles aan gedaan hebben om de overledene een waardig afscheid te geven en hiermee zoveel mogelijk gevolg te geven aan de wensen van de overledene.

Uit mijn jarenlange ervaringen in het notariaat, het uitvaartwezen en als executeur (testamentair) is mij gebleken, dat overlijdenszaken vaak niet goed of helemaal niet zijn geregeld.
Daarom worden wij steeds vaker benaderd om als onafhankelijk persoon mensen te begeleiden bij hun uitvaartwensen.
Conclusie? Regel uw overlijdenszaken bij leven; u kunt nu nog zelf beslissingen nemen!

H.J.H. Meijer/MEIJER ZORGBEHEER 
Begeleiding bij financiële- en overlijdenszaken

OVERZICHT ARCHIEF
 
HOOFDPAGINA