Welkom bij Meijer Zorgbeheer
   
 
OVERZICHT ARCHIEF

Gepubliceerd in De Koerier 26-08-2009

Bent u te positief over geldzaken?

Veel Nederlanders weten weinig over geldzaken. Ook hebben veel mensen een te positieve kijk op de mogelijkheden van hun portemonnee.

Weet u wat het kost om bijvoorbeeld rood te staan, aankopen te doen op afbetaling, leningen aan te gaan?

Niet alleen veel jongeren, maar ook meer senioren leven in onwetendheid over geldzaken. De Nederlander klopt niet graag aan bij familie voor geld (volgens een recent onderzoek maakt hiervan slechts 3 procent gebruik; de rest schaamt zich ervoor).
Het liefst maken we in geval van nood eerst ons spaargeld op en als dat op is gaan we lenen. Vele aantrekkelijke reclamespots over leningen lijken het ons gemakkelijk te maken, maar het tegendeel blijkt soms later het geval te zijn…..

De meeste mensen hebben –gelukkig– nog altijd een aversie tegen het opbouwen van schulden, maar als we wel schulden hebben blijft het een taboe om erover te praten. Financiële onafhankelijkheid is blijkbaar nog een van de belangrijkste waarden voor Nederlanders, ook in economisch mindere tijden. Door de onwetendheid, het niet over schulden durven te praten of door onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld overlijden partner) kunnen mensen –waaronder ook senioren– uiteindelijk in problemen geraken. Daarom worden wij steeds vaker door senioren benaderd om hen te begeleiden bij geldzaken.

Maak uw geldzaken tijdig bespreekbaar en bezorg uzelf niet onnodig (meer) problemen!

H.J.H. Meijer/MEIJER ZORGBEHEER 
Begeleiding bij financiële- en overlijdenszaken

HOOFDPAGINA